Vilans Assessor

Vilans Assessor

Eenvoudig uw medewerkers digitaal toetsen op de werkplek

De kracht van de Vilans Assessor

Beoordelen volgens de KICK-protocollen


Logo Vilans AssessorMet de Vilans Assessor toetst u eenvoudig op de werkplek - met tablet of laptop - of uw medewerkers risicovolle en voorbehouden handelingen en andere zorghandelingen uitvoeren volgens de Vilans KICK-protocollen. Dit digitale beoordelingsinstrument is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Vilans, het kenniscentrum voor de langdurende zorg, en Noordhoff Health. Vilans levert de inhoud en Noordhoff Health de techniek voor het assessment op de werkplek.

Beoordelen en leren op de werkplek

Beoordeling op de werkvloer

Met de Vilans Assessor heeft u een instrument in handen waarmee u digitaal en op de werkplek kunt beoordelen en een nieuwe impuls geeft aan werkplekleren. Op basis van het 70:20:10-model is bekend dat leren op de werkplek (‘doen’) verantwoordelijk is voor 70% van het uiteindelijke leerresultaat. Start- en eindpunt van leren liggen dan primair bij de uitvoering van de handeling op de werkplek. Met de Vilans Assessor legt u deze momenten op verantwoorde wijze vast.

Beoordeling op de werkvloer

Hoe werkt de Vilans Assessor?

Het is heel eenvoudig: een collega of praktijkbegeleider logt in via bijvoorbeeld een tablet, selecteert de medewerker die getoetst gaat worden en vinkt af of alle handelingen volgens protocol worden verricht. De resultaten worden direct verwerkt in het portfolio van de medewerker.

Schat aan informatie

Met de Vilans Assessor heeft u altijd en direct inzicht in de kennis en vaardigheden van uw medewerkers. Aan de hand van de data die u verzamelt met de Vilans Assessor ziet u direct waarin uw medewerker moet worden bijgeschoold. Scoort uw medewerker bijvoorbeeld onvoldoende bij het geven van injecties? Dan kan een e-learningcursus injecteren een idee zijn. Ook krijgt u inzicht in hoe iemand toetst. Door de data te analyseren, krijgt u zicht op verbetermogelijkheden. U brengt zo de opleidingsbehoefte in kaart en kunt gerichte leeroplossingen aanbieden.

Maar ook op organisatie- of afdelingsniveau zet de Vilans Assessor u op het spoor van gerichte verbeteringen. Wordt op een afdeling bijvoorbeeld de handhygiëne niet altijd strikt toegepast? Dan kan een extra klinische les of een poster bij alle kranen een oplossing zijn. Vilans Assessor helpt u om de opleiding binnen uw organisatie te perfectioneren en daarmee de kwaliteit van de zorg voor uw cliënten hoog te houden.

 

Verbinding met Vilans KICK-protocollen

De Vilans Assessor biedt meer voordelen. De digitale beoordelingsformulieren zijn qua inhoud gekoppeld aan het bestand van de Vilans KICK-protocollen dat u in uw bezit heeft. Daar zorgt Vilans voor. Noordhoff Health zorgt dat u er technisch geen omkijken naar heeft (‘Software as a Service’). U hoeft alleen de gegevens van de medewerkers die u via de Vilans Assessor wilt laten toetsen aan te leveren en alles staat klaar. Inloggen volstaat.

Uitgebreid getest

De Vilans Assessor is uitgebreid getest in een pilot waar vijf zorgorganisaties aan deelnamen. 32 veel gebruikte protocollen zijn beoordeeld en 234 beoordelingen zijn gedaan voordat de Vilans Assessor zijn definitieve vorm heeft gekregen.

50 protocollen

De 50 meest voorkomende Vilans KICK-protocollen zijn nu digitaal te toetsen via de Vilans Assessor. In overleg met zorgorganisaties die de Vilans Assessor inzetten, evalueert Vilans ieder jaar de set beoordelingsformulieren en wordt op basis daarvan het bestand aangepast. Speerpunten van de Inspectie en andere actuele thema’s maken daar deel van uit.

Download hier de volledige brochure.

 

Voorwaarde

De Vilans Assessor kan door iedere zorgorganisatie ingezet worden. Wel is een abonnement op de Vilans KICK-protocollen noodzakelijk.