CampusCare

CampusCare

E-learning voor de langdurige zorg

Vraag gratis demo account aan

De kracht van CampusCare

E-learningcursussen voor langdurige zorg

CampusCare cursussenCampusCare cursussen

De uitgebreide e-bibliotheek van CampusCare bevat cursussen op maat in de thema’s: risicovolle handelingen, voorbehouden handelingen, overige handelingen, VV&T specifiek, ziektebeelden, communicatie en veiligheid. Dus van wondzorg tot valpreventie en van rekenen tot insuline toedienen. Dit aanbod blijft groeien.

Up-to-date

Bij het ontwikkelen van cursussen werken we samen met zorginstellingen, experts, expertisecentra en beroepsverenigingen. Het Consortium CampusCare fungeert hierbij als platform. Zo blijft het cursusaanbod up-to-date.

Cursusoverzicht  

Wat klanten zeggen

Als klanten CampusCare met andere aanbieders vergelijken, geven ze deze pluspunten aan en beoordelen ons met een 8:

 • Overzichtelijk en uitdagend
 • Toetsvragen voldoende diepgaand en gevarieerd
 • Voldoende oefenvragen, zodat je zelden dezelfde vraag krijgt
 • Inclusief eindtoets
 • Cursus bevat zowel spraak als tekst
 • Aanpasbaar aan de huisstijl van de leeromgeving
 • Bibliotheek en woordenlijst beschikbaar
 • Heldere navigatie, ook naar de verdiepende theorie
 • Theorie en vragen sluiten goed op elkaar aan
 • Theorie heeft voldoende diepgang

CampusCare in vogelvlucht

CampusCare biedt cursussen op maat voor niveau 3 en 4 voor de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) en voor de gehandicaptenzorg (GHZ). De cursussen bevatten interactieve en inspirerende leerstof. Cursisten kunnen deze zelfstandig volgen, in hun eigen tempo en op hun eigen moment.

Samen met zorgsector

De cursussen zijn tot stand gekomen in samenwerking met de zorgsector. Verder geldt:

 • gebruiksvriendelijk studiemateriaal
 • toets en certificaat bij elke cursus
 • op maat gemaakt
 • V&V geaccrediteerd

Didactiek en inhoud

De e-learningcursussen benutten de voordelen van een digitale leeromgeving: foto’s, animaties en video’s geven niet alleen een verdieping aan de leerstof, maar maken deze ook leuk om door te nemen.

Herkenbare didactische structuur

Voor de cursussen geldt een studiebelasting van één of twee uur. Ze hebben een herkenbare didactische structuur en volgen waar mogelijk de protocollen van Vilans, een organisatie die protocollen maakt voor ruim 300 instellingen in zorg en onderwijs.

Toetsing en certificering

Met zelftesten kunnen cursisten al lerende hun kennis testen. Ze zien direct of hun antwoord goed is of fout en wat dan het juiste antwoord is. Een eindtoets laat zien of de deelnemer de stof beheerst. Ze zijn vergelijkbaar met de zelftesten, maar hebben een andere inhoud.

Certificaat

Cursisten die een toets succesvol hebben afgerond, kunnen een certificaat uitprinten. Hierop staan de behaalde accreditatiepunten vermeld. Alle cursussen van CampusCare zijn V&V geaccrediteerd.

Consortium

Het Consortium CampusCare is het platform waar uitgever en auteurs samenwerken met bijvoorbeeld zorginstellingen, experts, expertisecentra en beroepsverenigingen. Hier worden nieuwe cursussen besproken, bepaald en gepland.

Hoe is Consortium opgebouwd?

Het Consortium bestaat uit een Adviesraad, een Peer Group en leden. In de Peer Group zitten inhoudsdeskundigen die de kwaliteit van het lesmateriaal toetsen en borgen. De leden zijn licentiehouders van de e-learningcursussen en signaleren trends in de zorg. Zij bepalen samen met de Adviesraad en uitgever nieuwe onderwerpen.

Referenties