Toetsvragenbank voor mbo en hbo

Toetsvragenbank voor mbo en hbo

Meer dan 27.000 hoogwaardige toetsvragen voor mbo en hbo

Demo aanvragen

De kracht van Leerstation Zorg

Database met > 27.000 gevalideerde toetsvragen voor mbo en hbo

Leermateriaal

De databank Leerstation Zorg bevat toets- en trainingsmateriaal voor mbo en hbo over relevante onderwerpen voor verzorgenden en generieke en specialistische onderwerpen voor verpleegkundigen. Uw studenten kunnen het leermateriaal van Leerstation Zorg inzetten als leermiddel of om te testen hoe het met hun kennis staat. Bovendien biedt de database u de mogelijkheid uw toetsen zelf samen te stellen. Zo bepaalt u zelf de onderwerpen en vragen die aan bod komen.

Het leermateriaal  

V&VNVoordelen Leerstation Zorg

  • via internet te volgen: tijd en plaats onafhankelijk
  • medewerkers en studenten effectiever en efficiënter ontwikkelen
  • inspirerend en laagdrempelig
  • toets bepaalt (aanvangs-)niveau
  • door praktijk gevalideerd en V&V geaccrediteerd
  • voor zowel formatieve als summatieve toetsing
  • verschillende toetsvormen en uitgebreide rapportages
  • helder inzicht in en overzicht van de vorderingen
  • koppelingen naar meerdere leermanagement systemen
  • veel ondersteunende diensten (workshops, sla, helpdesk)

Continue ontwikkeling samen met zorgsector

Verpleegkundigen van verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen en HBO-V-docenten en vakdidactici hebben samengewerkt bij de totstandkoming van de toetsvragen in de database.

André Matera, directeur Noordhoff Health: ‘Als Noordhoff Health staan we voor hoge kwaliteit. We willen daarom de database Leerstation Zorg continue verbeteren. Dit doen we samen met instellingen en partners in de zorg.’ De ontwikkeling gaat continue door. Het aantal gevalideerde toetsvragen blijft groeien.

Leerstation ZorgLidmaatschap

U kunt een lidmaatschap afsluiten voor enkele medewerkers, een afdeling of de hele organisatie. Met dit lidmaatschap hebben uw studenten en zorgmedewerkers toegang tot de digitale leeromgeving en de gehele database Leerstation Zorg.

Heeft u nog een vraag of wilt u een offerte  

Inzicht in kennisniveau

Na afronding van een toetsmodule volgt een kort overzicht van de resultaten. Bij een officiële toetsperiode kan het afdelingshoofd of de verantwoordelijke rapportages uitprinten op verschillende niveaus, zoals bijvoorbeeld vraagniveau, individueel niveau of voortgang. Hierdoor krijgt u een waardevol inzicht in het kennisniveau van uw medewerkers of studenten.

Met de toetsvragenbank van Noordhoff Health haal je kwaliteit in huis!

Noordhoff Health heeft onder leiding van Cito de werkprocessen, wijze van valideren, analyseren, ontwikkelen en onderhouden van toetsvragen en toetsen bij Toetsbureau Noordhoff Health doorgenomen. Met een resultaat waar we trots op zijn: we hebben goedkeuring van Cito op onze workflow. Dat wil zeggen, dat de ontwikkeling en het onderhoud van onze toetsvragenbank voldoet aan de Cito uitgangspunten. Met de toetsvragenbank van Noordhoff Health haal je kwaliteit in huis!

Analyse van toetsen en toetsvragen van een instelling

Kennistoetsen neemt u af om vast te stellen of uw medewerkers theoretisch bekwaam zijn. U verzamelt via al die toetsen nog veel meer gegevens, bijvoorbeeld over het kennisniveau van uw instelling in vergelijking met uw vastgestelde norm, of in vergelijking met het landelijk gemiddelde. Of over vragen en afwijkingen in de beantwoording binnen uw instelling en de norm en/of landelijk gemiddelde. Die gegevens kunt u gebruiken bij het opleidings- en toetsbeleid van uw instelling, door een toetsvragenanalyse te doen. 

Waarom een toetsvragenanalyse?