Hoe is de reeks Effectief Verplegen opgebouwd?

In het nieuwe opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020 nemen de CanMeds rollen een centrale plaats in. Effectief Verplegen behandelt de verschillende competentiegebieden, concrete competenties, kennis, vaardigheden en attitudes die hierin worden onderscheiden in een geïntegreerd geheel. Met de zorgvuldige opbouw van de reeks Effectief Verplegen bieden we studenten een solide voorbereiding op de centrale rol van hun toekomstig beroep: de rol van zorgverlener!

Effectief Verplegen 0

De reeks bestaat uit 5 delen. In Effectief Verplegen 0 vindt de student de theoretische grondslagen van Evidence Based Practice. In dit eerste deel staat de toepassing van kennis centraal, bijvoorbeeld in hoofdstukken over richtlijnen, onderzoek of morele besluitvorming.

Effectief Verplegen 1 t/m 4

De delen 1 t/m 4 van Effectief Verplegen bieden actuele kennis toegespitst op verschillende verpleegproblemen:

  • Deel 1: verpleegproblemen in de somatisch zorg
  • Deel 2: verpleegproblemen in de psychosomatische zorg
  • Deel 3: verpleegproblemen bij verschillende patiëntcategorieën
  • Deel 4: verpleegproblemen bij patiëntcategorieën in de psychiatrie

De hoofdstukken in deze reeks zijn zo opgebouwd dat ze de student eerst voorzien van relevante kennis en casuïstiek, om vervolgens in te zoomen op het verpleegkundig proces waarin het klinisch redeneren centraal staat.

De boeken zijn samengesteld door verplegingswetenschappers en verpleegkundigen die actuele wetenschappelijke kennis en ervaring op een overzichtelijke manier toegankelijk maken voor studenten. De reeks Effectief Verplegen biedt studenten een actuele kennisbasis en reikt tegelijkertijd handvatten aan om vérder te zoeken.