ZorgPad mbo en hbo - verbeteringen in 2017 en 2018

Het ZorgPad team heeft ook in 2017 weer hard gewerkt om informatie bij te werken en te actualiseren. Dank voor al jullie feedback! Hieronder een aantal highlights:

Actualisatie: de leerobjecten zijn geactualiseerd n.a.v. de Vilans protocollen, nieuwe richtlijnen van het Oranje Kruis en de Multidisciplinaire richtlijn borstvoeding.

Klinisch redeneren: nu voor alle niveaus compleet. Er zijn dit jaar voor iedere branche/ieder profiel onderwerpen toegevoegd met uitgebreide casuïstieken die oplopen in complexiteit.

Thema Communicatie in de zorg: naar aanleiding van vraag vanuit jullie zijn twee nieuwe leerpaden toegevoegd over gesprekstechnieken en zelfreflectie. 

Thema Persoonlijke zorg (Verzorgende IG): naar aanleiding van verzoeken van jullie zijn (als pilot) begrippenlijsten toegevoegd om het taalniveau toegankelijker te maken en opstap-opdrachten om de student alvast aan het denken te zetten over een onderwerp en om begrippen te introduceren.

Thema Persoonlijke zorg (Verzorgende IG)/Verpleegkundige zorg (Verpleegkundige mbo)/Basiszorg (Verpleegkundige hbo): op basis van jullie feedback zijn hier video's aan toegevoegd over o.a. het wassen van een man, wassen van een vrouw, bedden opmaken.

Spoorboekjes: we hebben zgn. spoorboekjes ontwikkeld die een overzicht geven van de koppeling tussen de kwalificatiestructuur en de inhoud van ZorgPad. Deze spoorboekjes vormen een hulpmiddel om je onderwijs in te richten: ze laten zien welke onderwerpen (leerpaden binnen de thema's) passen bij welk vakgebied of leerjaar. Je kunt ze vinden bij het Docentenmateriaal onder het tabje 'Omgeving'.

Er is een korte video gemaakt waarin wij vertellen over de verbeteringen van Zorgpad naar aanleiding van de feedback die wij van jullie hebben ontvangen. Benieuwd naar de verbeteringen? Bekijk onderstaande video.  

 

Overzichten van de updates van 2017

Voor een volledig overzicht van alle updates kan je onderstaande brochures bekijken:

Overzicht Combi-opleiding VZ (IG) MZ

Overzicht HBO Verpleegkundige

Overzicht MBO Verpleegkundige

Overzicht Verzorgende IG