ZorgPad mbo en hbo - verbeteringen in 2017

Het ZorgPad team heeft ook in 2017 weer hard gewerkt om informatie bij te werken en te actualiseren. Dank voor al jullie feedback! Hieronder een aantal highlights:

Actualisatie: de leerobjecten zijn geactualiseerd n.a.v. de Vilans protocollen, nieuwe richtlijnen van het Oranje Kruis en de Multidisciplinaire richtlijn borstvoeding.

Klinisch redeneren: nu voor alle niveaus compleet. Er zijn dit jaar voor iedere branche/ieder profiel onderwerpen toegevoegd met uitgebreide casuïstieken die oplopen in complexiteit.

Thema Communicatie in de zorg: naar aanleiding van vraag vanuit jullie zijn twee nieuwe leerpaden toegevoegd over gesprekstechnieken en zelfreflectie. 

Thema Persoonlijke zorg (Verzorgende IG): naar aanleiding van verzoeken van jullie zijn (als pilot) begrippenlijsten toegevoegd om het taalniveau toegankelijker te maken en opstap-opdrachten om de student alvast aan het denken te zetten over een onderwerp en om begrippen te introduceren.

Thema Persoonlijke zorg (Verzorgende IG)/Verpleegkundige zorg (Verpleegkundige mbo)/Basiszorg (Verpleegkundige hbo): op basis van jullie feedback zijn hier video's aan toegevoegd over o.a. het wassen van een man, wassen van een vrouw, bedden opmaken.

Spoorboekjes: we hebben zgn. spoorboekjes ontwikkeld die een overzicht geven van de koppeling tussen de kwalificatiestructuur en de inhoud van ZorgPad. Deze spoorboekjes vormen een hulpmiddel om je onderwijs in te richten: ze laten zien welke onderwerpen (leerpaden binnen de thema's) passen bij welk vakgebied of leerjaar. Je kunt ze vinden bij het Docentenmateriaal onder het tabje 'Omgeving'.