Noordhoff Health lanceert ZorgPad combi-opleiding Verzorgende IG - medewerker Maatschappelijke Zorg

Houten - Noordhoff Health introduceert een nieuwe digitale lesmethode voor de combi-opleiding Verzorgende IG en medewerker Maatschappelijke Zorg voor het mbo. Daarmee komt Noordhoff Health tegemoet aan de vraag van mbo-scholen naar een lesmethode voor deze combi-opleiding nu de opleiding Maatschappelijke Zorg dreigt te verdwijnen. De methode volgt het leerobjectenconcept dat Noordhoff Health eerder ontwikkelde voor de mbo-opleidingen Verzorgende IG en Verpleegkunde.

ZorgPad combi-opleiding VZ (IG)/MZ is modulair opgebouwd rondom thema’s. Elk thema bevat een aantal onderwerpen, door Noordhoff leerpaden genoemd. Elk leerpad bestaat op zijn beurt uit leerobjecten. Dit zijn kleine eenheden die kunnen bestaan uit tekst, casuïstiek, video’s, praktijkgerichte opdrachten, e-lectures en kennis- en vaardigheidstoetsen. Docenten kunnen gemakkelijk eigen lesmateriaal toevoegen en zo de lesinhoud aanpassen aan specifieke wensen van leerlingen. Studenten kunnen een jaarlicentie nemen op het lesmateriaal, dat telkens op basis van actuele ontwikkelingen wordt aangepast.

ZorgPad combi-opleiding VZ (IG)/MZ sluit aan bij de kwalificatiestructuur en kwalificatiedossiers 2016 en bij de werkprocessen VZ (IG)/MZ volgens de analyse van Calibris.