28 juni 2017 Symposium leren op de werkplek

Samen met Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en coöperatie Profportaal Zorg (PPZ) organiseren we een landelijk symposium over informeel leren op de werkplek. Met keynotes van Charles Jennings en Bob Mosher en praktische workshops.

Verpleegkundigen leren op de werkplek: 70-20-10
Leren op de werkplek staat volop in de belangstelling én inmiddels hoog op de agenda van de academies en leerhuizen in de zorg. Ziekenhuizen hebben daar ook redenen voor: onder invloed van de veranderingen in de zorg en de eisen die de inspectie stelt aan zorgprofessionals is de opleidingsdruk de laatste jaren sterk toegenomen. Voor de verpleging geldt dat door functiedifferentiatie andere verwachtingen ontstaan van de mbo- en hbo- verpleegkundigen. Traditionele opleidingsmethoden zoals opleidingen, e-learning modules en blended learning alléén volstaan niet langer. Het gaat bijvoorbeeld ook om begeleiding op de werkplek en zorgdragen voor goede stageplaatsen door middel van rolmodellen, feedback en coaching. Werkplek-leren en principes zoals 70-20-10 gaan uit van een verschuiving van het leerparadigma naar het presteerparadigma. Dit betekent een fundamentele verandering van de wijze waarop de opleidingsfunctie in het ziekenhuis wordt benaderd en ingevuld. Maar hoe pas je als ziekenhuis dit gedachtegoed juist toe, wat zijn valkuilen en welke best practices zijn er al beschikbaar? Dit symposium geeft antwoord op deze en andere vragen rondom dit belangrijke thema voor de komende jaren. 

Internationale keynotes en praktijkgerichte workshops
Met keynotes van dé twee autoriteiten op dit gebied: Charles Jennings (UK) en Bob Mosher (USA), biedt deze dag u een unieke kans om diepgaande inzichten te verkrijgen in de manier waarop u informeel leren op de werkplek vorm kunt geven. Daarnaast kunt u deelnemen aan praktijkgerichte workshops met best practices uit de Nederlandse zorg, van Profportaal Zorg i.s.m. Noordhoff Health, Tulser en Xprtise, waarbij voorbeelden van lid instellingen worden gedeeld die als specifieke doelgroep de verpleegkundigen centraal stellen.

Datum

  • 28 juni 2017

Programma

  • 09:30 uur - 16:30 uur (ontvangst vanaf 09:00 uur en na afloop een netwerkborrel) 

Locatie

  • Antropia, Cultuur- en Congrescentrum te Driebergen 

Prijs

  • 125 euro NVZ-leden
  • 75 euro PPZ-leden 

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden voor het congres

Internationale keynotes

Charles Jennings

Charles Jennings leeft in Europa, maar werkt mondiaal en is gespecialiseerd in strategischeconsultancy om klanten slimmer te laten werken met behulp van de 70:20:10 methodiek. Charles heeft een achtergrond als onderzoeker en hoogleraar van een business school, maar is circa 20 jaar geleden overgestapt naar het bedrijfsleven. Hij is acht jaar Chief Learning Officer van Reuters en Thomson. Daarnaast heeft Charles met meer dan 200 bedrijven en overheidsorganisaties gewerkt om de prestaties ven de organisatie te verbeteren gebaseerd op de methodiek van het 70:20:10 referentiemodel. Charles Jennings staat in de wereld bekend om het naar de markt brengen en vertalen van het 70:20:10 referentiemodel. Samen met Vivian Heijnen en Jos Arets heeft Charles het 70:20:10 Institute opgericht met kantoren in London en Maastricht. Via het 70:20:10 Institute is het bedoeling om mondiaal L&D te versterken door de dienstverlening uit te breiden en meetbare businessimpact te demonstreren. Charles is een Fellow van de Royal Society for Arts (FRSA) en een Fellow van het Learning & Performance Institute (FLPI) en een fellow van het British Institute for Learning & Development (FBILD).

Bob Mosher

Bob Mosher is al meer dan 25 jaar internationaal actief in de wereld van opleiden en trainen. Hij wordt wereldwijd geroemd om zijn pioniersrol op het gebied van e-learning en performance support. Hij was o.a. Director of Learning Strategy and Evangelism bij Microsoft en Executive Director of Education voor Element-K, een groot e-learning bedrijf in Amerika. Samen met Conrad Gottfredson schreef hij meerdere boeken en publicaties over Performance Support. Momenteel werkt hij samen met Gottfredson als consultant vanuit zijn eigen adviesorganisatie en in Nederland wordt het gedachtengoed van Bob Mosher en Conrad Gottfredson uitgedragen en geïmplementeerd door het bedrijf Xprtise.

 

Details

28-06-2017
09:00 tot 16:30

Aanmelden